Întâmplări pline de romantism la Citroniers

Ieri, căutând un pălărier – voiam un cadou mai deosebit pentru o prietenă, pe strada Alexandru Constantinescu, la nr. 33, am dat cu ochii de restaurantul Citroniers, un restaurant bio din București, un restaurant select, situat în incinta unuia dintre hotelurile parte a primului lanț de boutique-hoteluri de la noi – Residence Hotels.

residence-hotels

Revederea acestui restaurant mi-a adus în minte un eveniment fericit la care am luat și eu parte în calitate de invitat.

Era ziua de naștere a prietenei mele Maria și prietenul ei își propusese să o surprindă cu o petrecere surpriză, pe care o organizase pe terasa restaurantului Hotelului Domenii Plaza.

La petrecere invitase toți prietenii Mariei, inclusiv membrii ambelor familii – a prietenei mele și a lui.

În ziua stabilită, ne-am adunat cu toții la adresă, ne-am ascuns prin diverse cotloane și am așteptat-o pe sărbătorită, care știa că uram să aibă parte de o cină romantică alături de iubitul ei.

Pe terasa care arăta extraordinar, ca într-un film american, exact în centru, era pregătită o masă ca pentru o cină romantică, cu lumânărele, trandafiri și inimioare roșii.

terasa-citroniers

Sursa foto aici.

Restaurantul cam pustiu la ceasurile 20.00 ar fi dat oricui de gândit, nu și prietenei mele care era foarte îndrăgostită și emoționată.

Mi-i amintesc intrând ținându-se de mână, vrăjiți de atmosfera caldă de pe terasă, de muzica duioasă care se auzea în surdină.

S-au așezat la masă. El nu trăda nimic din ceea ce avea să urmeze. A lăsat chelnerul să vină să-i întâmpine, i-a plasat o comandă pentru două răcoritoare și după ce chelnerul a plecat, brusc s-a stins lumina.

Maria a scos un ușor țipăt, moment în care luminile s-au aprins iar noi toți, ieșind de la locurile noastre ferite de priviri, am strigat într-un glas „La mulți ani, Maria!”.

Nici nu vă puteți imagina expresia de pe fața Mariei! A fost una de excepție, pe care rar ai ocazia să o vezi în viață. Probabil că niciodată nu-și imaginase o astfel de petrecere, într-un astfel de loc select, desprins parcă din vise, alături de toți cei dragi ei.

După intrarea noastră în scenă a urmat momentul cadourilor, apoi o masă cu un meniu ca la casă regală – caracatiță la grătar pe pat de salată iceberg și dressing vinegret, piept de rață cu sos dulce și gratin dauphinois și ca desert cheesecake et son coulis.

caracatita-pe-pat-de-legume

Sursa foto aici.

ficat-de-rata

Sursa foto aici.

desert

Sursa foto aici.

Îmi amintesc meniul perfect pentru că era pentru prima dată când gustam astfel de delicatese, pregătite excepțional de echipa restaurantului.

Spre finalul serii, deși servisem desertul, chelnerul a adus un tort deosebit, pe care se putea vedea un inel, iar sub el se putea citi întrebarea „Vrei să fii soția mea?”.

În momentul acela Maria a înlemnit în fața tortului.

Îmi amintesc și acum cum toți așteptam cu sufletul la gură răspunsul care întârzia să apară. Unii dintre invitați chiar începură să întrebe „Și… da sau nu?”.

Într-un final s-a auzit un „Da” timid.

Ulterior aveam să aflu că motivul pentru care Maria întârziase să dea un răspuns fusese acela că nu văzuse întrebarea. Fusese furată cu totul de inelul pe care nu știa cum să-l interpreteze în absența întrebării verbalizate. Ar fi vrut să răspundă afirmativ, dar se temea ca nu cumva inelul să fie un simplu cadou și nu o cerere în căsătorie, și nu voia să se facă de râs răspunzând la o întrebare care nu ar fi urmat.

Abia târziu, când ceilalți au început să ceară un răspuns a venit și al ei. Și abia după răspuns a văzut și întrebarea de pe tort.

A fost poate una dintre cele mai emoționante și mai frumoase petreceri surpriză la care am participat vreodată, iar unul dintre motive a fost acela că partea de final a fost o surpriză și pentru mine, și pentru toți cei prezenți în acea seară la Citroniers.

După ce filmul serii de acum câțiva ani mi s-a derulat pe fast-forward în minte, cu un zâmbet în colțul gurii, am mers mai departe în goana mea după un pălărier pentru cadoul perfect.

sigla-citroniers

Acest articol a fost scris pentru proba 19 a competiției SuperBlog 2016!

3 Comentarii

  1. Restaurantul Citroniers se află la parterul hotelului, iar cina romantică descrisă în articol și toată acțiunea au loc pe terasa Astrodom (situat pe acoperișul Domenii Plaza, având un program și meniu diferit față de restaurant). Din păcate, au existat mai mult de 3 linkuri (numărul maxim cerut). Oricum, noi îți mulțumim pentru articol și te așteptăm la Gală! 🙂

    • Nu m-am gandit ca veti pune la socoteala si link-urile de la sursele imaginilor. Daca nu le socotiti pe acestea, si mi se pare normal sa indic sursa imaginii, atunci sunt 2. Cel de-al treilea fiind pentru competitia in sine, link care mi se pare normal si de bun simt. Restul sunt greselile mele si mi le asum.

Comentează